Beeldvormende vergadering over opschaling windturbines Karolinadijk.

Gepubliceerd op: 04 oktober 2018 11:55

Rondetafelgesprek
De gemeenteraad heeft het initiatief genomen voor deze beeldvormende vergadering om inzicht te krijgen in de standpunten van de diverse partijen. Onder leiding van een externe gespreksleider gaan verschillende betrokken partijen met elkaar in gesprek. Ook kunnen de gemeenteraadsleden vragen stellen en hierdoor informatie ophalen die zij mogelijk nog missen ter voorbereiding van de uiteindelijke besluitvorming in 2019.

Voor dit rondetafelgesprek worden de volgende partijen uitgenodigd: de provincie Noord-Brabant, innogy, de Regiegroep Karolinapolder, Dinteloord tegen MEGAmolens, de dorpsraad Dinteloord en Prinsenland en de Stichting Sirene.

Inwoners welkom als toehoorder
De beeldvormende vergadering vindt plaats op maandag 29 oktober 2018, vanaf 19:30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis van Steenbergen. Inwoners kunnen als toehoorder aanwezig zijn. De beeldvormende vergadering is live te volgen via www.raadsteenbergen.nl. Aanmelden om bij de beeldvormende vergadering te zijn is niet verplicht, maar wel gewenst zodat ingeschat kan worden hoeveel mensen er verwacht worden. Dit kan bij c.vandipte@gemeente-steenbergen.nl.

Het proces naar besluitvorming over opschaling van de windturbines kent een lange aanloop. Op de website van de gemeenteraad zijn themapagina's die te bereiken zijn via www.raadsteenbergen.nl, In aanloop naar de beeldvormende vergadering wordt de themapagina over de opschaling van de windturbines aan de Karolinadijk regelmatig bijgewerkt en aangevuld.

Vervolg besluitvormingsproces
Deze beeldvormende vergadering is het startpunt van definitieve besluitvorming. Op 4 december wordt in de oordeelvormende vergadering een opiniƫrend debat gehouden dat richting geeft aan het college om verdere besluitvorming voor te bereiden. In de oordeelvormende vergadering van 13 februari 2019 wordt door de gemeenteraad een oordeel geven over het voorstel van het college. Op 28 februari wordt door de gemeenteraad een besluit genomen.