Fractievoorzitters aan het woord over thuis- en raadswerk vanwege corona. Vandaag: Nadir Baali

Gepubliceerd op: 14 mei 2020 15:00

Vanwege corona werken nu veel mensen noodgedwongen thuis. Ook zijn de werkzaamheden van de gemeenteraad aangepast. De komende weken leggen de fractievoorzitters uit wat deze tijd voor hen betekent en hoe zij hun dagelijks werk en raadswerk kunnen voortzetten. Vandaag deelt Nadir Baali (PvdA) zijn ervaringen en zijn uitzicht vanuit zijn werkkamer.

Het thuiswerken gaat, maar biedt toch minder voldoening, en dat is lastig. Mijn raadswerk en mijn werk voor de landelijke PvdA zijn toch een stuk leuker wanneer je inspirerende ontmoetingen kunt bijwonen en organiseren, wanneer je mooie (raads)discussies kunt voeren met andere idealisten. Studeren deed (en doe) ik toch vaak (nu altijd) thuis. Maar voor de raad kwam je nog eens ergens. Bijeenkomsten-info en bewonerszorgen hebben we nu maar op afstand te behandelen. Dat gaat vaak via de mail, met af en toe een telefoontje. Zo werd onlangs duidelijk dat renovatie in Steenbergen-Noord al ruim anderhalf jaar stil ligt, dat er een teleurstellende speelgelegenheid komt waar er een mooi iets was beloofd, en dat er in een mooie open polder opeens massieve kassen zouden kunnen komen. Dat zijn dingen waar je dan aandacht voor vraagt.

Als het gaat om items die nog een stuk urgenter zijn, dus rondom de coronacrisis, levert het college goed werk. Dat heb ik het college ook verteld in de afgelopen raadsvergadering. Op vragen vanuit mijn partij omtrent de Voedselbank en huiselijk geweld, kwamen antwoorden die blijk gaven van een goede (broodnodige) inzet vanuit onze gemeente. En mocht er iets missen, dan weet ik zeker dat iedere Steenbergse politicus te benaderen is voor suggesties, zo ook ik.