Ken uw raadslid - Roel Geers - Progressief Samen

Gepubliceerd op: 10 november 2023 11:11

Ken uw raadslid - Roel Geers

Waar zet je je deze raadsperiode voor in?
De doelen die ik graag zou willen bereiken, zijn:

  • het zo snel mogelijk aanleggen van de rondweg Steenbergen West;
  • weren van zwaar verkeer uit alle kernen;
  • bouwen van betaalbare woningen, waarvan 25% voor nestverlaters;
  • realiseren dat senioren in hun vertrouwde omgeving (én goed verzorgd) oud kunnen worden;
  • vergroten van kansen voor ondernemers en daarmee versterken van de lokale arbeidsmarkt.

Wat kenmerkt jou als raadslid?
Het politieke 'handwerk' was nieuw voor mij. Maar ik heb me al snel enkele dossiers eigen gemaakt. Denk daarbij aan de rondweg, de (financiële) organisatie van de gemeente, het sociale beleid alsmede de uitvoering daarvan en natuurlijk de energietransitie.

Verder vind ik het belangrijk dat ook onze oudere inwoners middenin in de samenleving kunnen blijven staan. Daartoe is het van groot belang om eenzaamheid te herkennen. En mogelijkheden te bieden voor leuke ontmoetingen en contacten. Via mijn werk voor de stichting Plusbus en de KBO zet ik me daar graag voor in.

Wat is je lievelingsplek in de gemeente Steenbergen?
Absoluut de polders! Je kunt er heerlijk fietsen en wandelen en je ziet de bedrijvigheid van onze boeren met hun prachtige landbouwmachines, in een steeds veranderende natuur. Ik kan enorm genieten van ons weidse landschap waarbij ik altijd zicht heb op de Gummaruskerk.

Wat wil je de lezer nog meegeven?
Steenbergen is een mooi stadje met aardige mensen. We hebben de zaakjes over het algemeen goed op orde. Laten we het vooral leuk houden samen. Let dus een beetje op elkaar. En als je iets extra's kunt doen als vrijwilliger bij een evenement of vereniging: doe gezellig mee en geniet ervan!