Ken uw raadslid: Helen Stolk - Gewoon Lokaal

Gepubliceerd op: 10 maart 2023 10:03

In de Steenbergse Courant portretteert de gemeenteraad tweewekelijks een raadslid, onder de titel 'Ken uw raadslid'. Deze portretten delen wij in dezelfde week ook op deze website en social media kanalen. Op deze manier kunt u de raadsleden beter leren kennen. Vandaag het portret van Helen Stolk, van Gewoon Lokaal.


Ken uw raadslid: Helen Stolk

Waar zet je je deze raadsperiode voor in?

  • Het kunnen blijven participeren van ouderen in onze gemeente vind ik heel belangrijk, door het vele digitaliseren weten ze vaak niet wat er mogelijk is in de gemeente, en waar ze terecht kunnen.
  • Uitbreiding van de Vosseburcht, dit gemeenschapshuis heeft een zeer belangrijke maatschappelijke functie in Nieuw-Vossemeer en begint uit zijn jasje te groeien.
  • Bouwen naar behoefte in onze kernen zodat zowel nestverlaters, starters als ouderen kunnen blijven wonen in een van onze mooie kernen.

Wat kenmerkt jou als raadslid?

Ik ga graag het gesprek aan met inwoners, dat is ook een fijne manier om erachter te komen wat mensen nou eigenlijk verwachten van de gemeente en van jou als raadslid. Op deze persoonlijke manier voelen mensen zich ook vaak gehoord en serieus genomen, ook hoor je op deze manier ook wat er speelt onder de inwoners en wat de behoeften zijn.

Wat is je lievelingsplek in de gemeente Steenbergen?

De Kreek in Nieuw-Vossemeer, heerlijk om daar even een rondje te lopen.

Wat wil je de lezer nog meegeven?

Voor een fijne en leefbare gemeente is het belangrijk dat niet alleen de gemeente zich hiervoor inzet, maar ook de inwoners zelf kunnen hier een bijdrage aan leveren. Zo komen er vaak mooie initiatieven tot stand waar veel inwoners profijt van kunnen hebben.