Verlenging van de avondklok en verplaatsing vergaderingen

Gepubliceerd op: 09 februari 2021 14:50

Op 23 januari is de avondklok ingesteld. Deze aanvullende maatregelen op de bestaande coronamaatregelen is specifiek bedoeld om het aantal reisbewegingen en sociale contacten verder te beperken. Dit moet uiteindelijk ertoe leiden dat het aantal bestemmingen afneemt en dat er een halt wordt geroepen aan de opmars van de Britse variant van het coronavirus. 

De gemeenteraad heeft in januari besloten om zo lang de avondklok duurt fysiek niet bij elkaar te komen, ook niet op een ander tijdstip. Met dit besluit wil de gemeenteraad gehoor geven aan de oproep van het kabinet om het aantal sociale contacten en bewegingen te beperken, niet alleen voor de eigen gezondheid, maar ook ter bescherming van het college, de ambtelijke ondersteuning, insprekers en de eventuele gasten op de publieke tribune. Met de verlenging van de avondklok betekent dit dus ook de vergaderplanning van februari aangepast wordt. 

De wijzigingen op een rij:

  • De oordeelvormende vergaderingen van 10 en 11 februari vervallen en worden samengevoegd met de oordeelvormende vergaderingen van 8 en 10 maart.
  • De besluitvormende vergadering van 24 februari (over andere het GVVP) wordt verplaatst naar 4 maart.