Open Data

De gemeente Steenbergen stelt haar Raadsinformatie beschikbaar als Open Data. Dit betekent dat alle data uit het Raadsinformatiesysteem (RIS) opvraagbaar is zonder enige restrictie. De data is op iedere computer leesbaar, zodat deze informatie bewerkbaar is en kan worden hergebruikt.  

Door deelname aan Open Data is het mogelijk om op grote(re) schaal raadsinformatie van de gemeenteraad van Steenbergen en andere deelnemende gemeenten te onderzoeken en te vergelijken. Iedereen kan de data inzetten voor eigen doeleinden. Voor ontwikkelaars biedt het kansen om innovatieve toepassingen te ontwikkelen, voor (data)journalisten wordt het mogelijk om nieuwe inzichten te creëren over de werking van lokale democratie en voor burgers wordt het eenvoudiger om stukken en besluiten terug te vinden die te maken hebben met hun directe leefomgeving. Open Data maakt de politiek transparanter, versterkt de zichtbaarheid van het werk van raadsleden en maakt de gemeenteraad toegankelijker voor burgers, geïnteresseerden en journalisten.

De Open Data kan worden opgevraagd via een Application Programming Interface (API). Deze API is ontwikkeld door GemeenteOplossingen. De documentatie met alle benodigde informatie over de API is hier te te vinden. Meer informatie over Open Data en de kansen die het biedt vindt u hier